autoverzekering schorsen

Het kan zijn dat u uw auto ergens gestald hebt staan omdat u hem een tijdje niet gaat gebruiken of dat u geen kenteken op uw naam heeft staan. Als dit zo is dan kunt u op dat moment uw autoverzekering schorsen zodat er geen premies verschuldigd zijn.


Wanneer u uw auto verkocht hebt dan staat het kenteken niet meer op uw naam. U krijgt dan een vrijwaringbewijs. Door een kopie van dit bewijs te laten zien kunt u uw autoverzekering tijdelijk schorsen. Wanneer u een nieuwe auto van plan bent te kopen hoeft u tussen de tijd wanneer u geen auto hebt geen premie te betalen. Wanneer u van plan bent geen nieuwe auto of voertuig te gaan kopen is het verstandig om de verzekering te beƫindigen.

Als u uw voertuig voor een lange tijd niet gaat gebruiken kunt u de verzekering schorsen. Wanneer u uw voertuig hebt laten schorsen bij RDW hoeft u niet langer meer motorrijtuig belasting te betalen, uw auto te verzekeren of een APK keuring te laten uitvoeren. U kunt uw voertuig laten schorsen op de grotere postkantoren.

autoverzekering schorsen