soorten autoverzekeringen

Er zijn veel verschillende soorten autoverzekeringen. Daarnaast is bij elk verzekeringsmaatschappij de verzekering weer anders. De basis van de motorvoertuigenverzekering wordt verdeeld in drie hoofdsoorten: WA-verzekering, WA-plusverzekering of een WA-cascoverzekering. WA-cascoverzekering wordt ook wel allrisk-verzekering genoemd.


De WA-verzekering dekt de schade die u maakt met uw auto en waarvoor u aansprakelijk voor bent. Wanneer er sprake is van schade aan de motorrijtuig, aan uzelf of aan de goederen die u mee had vallen niet onder de WA-verzekering. Als er schade is aan inzittende dat valt weer wel onder de WA-verzekering.

De WA-plusverzekering ook wel een CA + Berperkt Casco-verzekering genoemd dekt het aansprakelijksrisico. Daarnaast dekt de WA-plusverzekering schade aan het motorrijtuig door middel van brand, blikseminslag, joy riding, verduistering, diefstal en inbraak.

De allrisk-verzekering ook wel een WA + Volledig Casco-verzekering vergoed alle schade die u met uw voertuig heeft gemaakt bij uw zelf en bij anderen.